KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept hovězí plátek na jalovci potřebujeme tyto suroviny: • 650 g zadního hovězího masa • 50 g slaniny • 50 g rostlinného tuku • 100 g cibule • 40 g hladké mouky • drcený jalovec • 5 dl vývaru nebo vody • citrónová šťáva • sůl Recept hovězí plátek na jalovci připravíme takto:
Nakrájené plátky masa nařízneme, naklepeme, protáhneme nudličkami slaniny, osolíme a na horkém tuku po obou stranách prudčeji opečeme. Maso vyjmeme, na tuku osmažíme nakrájenou cibuli, orestujeme zbylou slaninu, vložíme maso, podlijeme troškou vývaru a dusíme doměkka. Maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zarestujeme, přidáme jalovec, podlijeme, zakapeme citrónovou šťávou a povaříme. Do šťávy dáme prohřát plátky masa a podáváme s bramborovým knedlíkem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Hovězí plátek na jalovci nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: pikantní hovězí guláš, hovězí maso v rajské omáčce, hovězí řízek, hovězí plátky v bramborách, hovězí pečeně s kyselou omáčkou, zapečené hovězí maso se zeleninou, hovězí guláš s černým pivem, hovězí na česneku a víně, hovězí s houbami na smetaně, dušené hovězí maso s křenem hovězí plátek na jalovci, recept, hlavní jídla |