![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kachna • 0,5 l červeného stolního vína • 5 zrnek černého pepře • 5 zrnek nového koření • 2 bobkové listy • 2 hřebíčky • špetka tymiánu a zázvoru • 50 g slaniny • 2 lžíce másla • 2 větší cibule • 50 g strouhaného chleba • 50 g perníku • citrónová šťáva • 1 lžíce rybízové zavařeniny Recept staročeská pečená kachna připravíme takto:
Koření svaříme v troše vody, přidáme všechno víno, ale už nevaříme, a necháme vychladnout. Kachnu očistíme, rozdělíme na porce, přelijeme připravenou marinádou a necháme ji v chladnu nejméně den uležet. Druhý den rozškvaříme slaninu nakrájenou na nudličky, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a zpěníme. Pak přidáme kousky marinované kachny, podlijeme malou částí přecezené marinády, přikryjeme pokličkou a pečeme v troubě do měkka. Upečené porce kachny vyjmeme, do výpeku přidáme další část marinády, zahustíme nastrouhaným chlebem a perníkem, dochutíme zavařeninou a citrónovou šťávou a promícháme. Nakonec vrátíme zpět porce kachny a společně prohřejeme. Podáváme s kynutým knedlíkem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Staročeská pečená kachna nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: pečená slezina se zeleninou, zapečená kuřecí játra, pečená kuřecí stehna s rajčaty, pikantní kachna s rebarborou, zapečená rajčata, pečená koroptev, kachna se šunkou, pečená nadívaná jehněčí kýta, zapečená paprika s rýží a uzeným tofu, pečená jehněčí žebírka na rozmarýnu s fazolkami staročeská pečená kachna, recept, hlavní jídla |