KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Pečená jehněčí žebírka na rozmarýnu s fazolkamiKategorie: hlavní jídla, skopové masoHodnocení receptu:Na recept pečená jehněčí žebírka na rozmarýnu s fazolkami potřebujeme tyto suroviny: • 80 dkg žebírek • 20 dkg růžičkové kapusty • 20 dkg fazolových lusků • 7 dkg anglické slaniny • 2 lžíce olivového oleje • 2 stružky česneku • 1 dcl červeného suchého vína • 1 lžička másla • 1 lžička škrobu • sůl • pepř • rozmarýn Recept pečená jehněčí žebírka na rozmarýnu s fazolkami připravíme takto:
Celá žebírka osolíme a opepříme, pokapeme olejem a promícháme s čerstvým rozmarýnem a utřeným česnekem. Po jedné hodině žebírka velmi prudce a krátce opečeme. Dáme péci do trouby na co nejmenší výkon asi patnáct minut. Maso by mělo zůstat pěkně růžové, ale ne syrové. Růžičkovou kapustu spaříme a fazolky obalíme do slaniny. Klidně je můžeme přidat k masu na patnáct minut. Vše vyjmeme a do výpeku přidáme trochu škrobu rozmíchaného v červeném víně. Provaříme, zredukujeme na správnou hustotu a omáčku dochutíme. Maso nakrájíme na porce a podáváme s vařeným nebo šťouchaným bramborem. Kapustu lehce přelijeme osoleným máslem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pečená jehněčí žebírka na rozmarýnu s fazolkami nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: jehněčí s rozmarýnem, zapečená kuřecí játra, jehněčí plátky buchlovské paní, staročeská pečená kachna ii, pečená kuřecí stehna s rajčaty, pečená kachna na černém pivu, vepřová plec pečená na mléce, finská pečená štika s rýžovou nádivkou, jehněčí kari, pstruh na rozmarýnu pečená jehněčí žebírka na rozmarýnu s fazolkami, recept, hlavní jídla |