KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Srnčí kýta s červeným vínem

Kategorie: hlavní jídla, zvěřina

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept srnčí kýta s červeným vínem potřebujeme tyto suroviny:

   • 2 kg srnčí kýty
   • 120 g slaniny
   • 150 g másla
   • 100 g cibule
   • celer
   • mrkev
   • petržel
   • 8 pepřů
   • 2 nová koření
   • tymián
   • bobkový list
   • kousek citronové kůry
   • 30 g másla
   • šťáva z 1/2 citronu
   • 150 ml červeného vína
   • 5 g cukru
   • sůl
   • trocha vývaru
Recept srnčí kýta s červeným vínem připravíme takto:
Srnčí kýtu zbavíme kostí a případných zbytků kůže, osolíme a protáhneme slaninou. Na pekáči usmažíme na másle celer nakrájený na plátky, mrkev a petržel, cibuli, přidáme pepř, nové koření, tymián, bobkový list, citronovou kůru. Na ni položíme kýtu slaninou dolu a pomalu pečeme. Při pečení dáváme pozor, aby se zelenina nepřipalovala, ale zůstala jen hnědá. Nejdříve kýtu podlijeme troškou vývaru a pak ji poléváme vypečenou šťávou. Když je maso měkké, vyndáme je ze zbylé šťávy, tu zaprášíme moukou, podusíme, podlijeme vývarem, přidáme víno, citronovou šťávu, trochu cukru, posolíme a povaříme. Prolisovanou omáčku lijeme na nakrájené srnčí.





srnčí kýta s červeným vínem, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz