![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 2 kg srnčí kýty • 120 g slaniny • 150 g másla • 100 g cibule • celer • mrkev • petržel • 8 pepřů • 2 nová koření • tymián • bobkový list • kousek citronové kůry • 30 g másla • šťáva z 1/2 citronu • 150 ml červeného vína • 5 g cukru • sůl • trocha vývaru Recept srnčí kýta s červeným vínem připravíme takto:
Srnčí kýtu zbavíme kostí a případných zbytků kůže, osolíme a protáhneme slaninou. Na pekáči usmažíme na másle celer nakrájený na plátky, mrkev a petržel, cibuli, přidáme pepř, nové koření, tymián, bobkový list, citronovou kůru. Na ni položíme kýtu slaninou dolu a pomalu pečeme. Při pečení dáváme pozor, aby se zelenina nepřipalovala, ale zůstala jen hnědá. Nejdříve kýtu podlijeme troškou vývaru a pak ji poléváme vypečenou šťávou. Když je maso měkké, vyndáme je ze zbylé šťávy, tu zaprášíme moukou, podusíme, podlijeme vývarem, přidáme víno, citronovou šťávu, trochu cukru, posolíme a povaříme. Prolisovanou omáčku lijeme na nakrájené srnčí. V naší kuchařce bylo kromě receptu Srnčí kýta s červeným vínem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: dančí kýta po staročesku, jehněčí guláš s červenými fazolemi a zeleninou, myslivecká roláda ze srnčího masa, srnčí guláš, pečená kachna s červeným zelím, chlupaté knedlíky se škvarky a červeným zelím, srnčí guláš minutkový, marinovaná jehněčí kýta, smažená kozí kýta, skopová kýta na česneku srnčí kýta s červeným vínem, recept, hlavní jídla |