![]() DALŠÍ KATEGORIE |
Chlupaté knedlíky se škvarky a červeným zelímKategorie: hlavní jídla, vepřové masoHodnocení receptu:![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() • 250 g vepřového bůčku • 600 g syrových brambor • 250 g vařených brambor (z minulého dne) • 1-2 vejce • 200 g hrubé mouky • 300 g sterilovaného červeného zelí • 1 cibule • sůl • kmín • cukr • ocet Recept chlupaté knedlíky se škvarky a červeným zelím připravíme takto:
Vepřový bůček nakrájíme na kostičky, dáme do kastrolu, mírně podlijeme vodou a zvolna škvaříme. Vařené i syrové oškrábané brambory najemno nastrouháme, přidáme vejce, hrubou mouku a sůl a řádně promícháme. Ze vzniklého těsta pomocí lžíce tvoříme noky, které zvolna vaříme ve vroucí osolené vodě. Až jsou škvarky téměř zlatavé, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, krátce osmahneme, pak přidáme červené sterilované zelí, kmín, sůl, cukr a podle potřeby dochutíme octem. Nakonec přidáme uvařené noky (chlupaté knedlíky) a krátce prohřejeme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Chlupaté knedlíky se škvarky a červeným zelím nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: švestkové knedlíky z bramborového těsta, bramborové šišky s kysaným zelím, nudle se zelím a houbami, pečená kachna s červeným zelím, divočák na pivě se zelím, vepřový guláš s kysaným zelím, zapečené brambory s kysaným zelím, kotlety se zelím, třešňové knedlíky z tvarohového těsta, kus-kus s červenými fazolemi chlupaté knedlíky se škvarky a červeným zelím, recept, hlavní jídla |