![]() DALŠÍ KATEGORIE |
Chlupaté knedlíky se škvarky a červeným zelímKategorie: hlavní jídla, vepřové masoHodnocení receptu:![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() • 250 g vepřového bůčku • 600 g syrových brambor • 250 g vařených brambor (z minulého dne) • 1-2 vejce • 200 g hrubé mouky • 300 g sterilovaného červeného zelí • 1 cibule • sůl • kmín • cukr • ocet Recept chlupaté knedlíky se škvarky a červeným zelím připravíme takto:
Vepřový bůček nakrájíme na kostičky, dáme do kastrolu, mírně podlijeme vodou a zvolna škvaříme. Vařené i syrové oškrábané brambory najemno nastrouháme, přidáme vejce, hrubou mouku a sůl a řádně promícháme. Ze vzniklého těsta pomocí lžíce tvoříme noky, které zvolna vaříme ve vroucí osolené vodě. Až jsou škvarky téměř zlatavé, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, krátce osmahneme, pak přidáme červené sterilované zelí, kmín, sůl, cukr a podle potřeby dochutíme octem. Nakonec přidáme uvařené noky (chlupaté knedlíky) a krátce prohřejeme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Chlupaté knedlíky se škvarky a červeným zelím nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: banánové knedlíky, klobásníky s kysaným zelím, plněné bramborové knedlíky s dušeným zelím, podkarpatská slepice se zelím, bramborové knedlíky plněné houbami, zapečené brambory s kysaným zelím, jehněčí guláš s červenými fazolemi a zeleninou, valašské střapačky s kyselým zelím, jablečné knedlíky se skořicí, sumec s čínským zelím chlupaté knedlíky se škvarky a červeným zelím, recept, hlavní jídla |