![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 600 g vepřové kýty • 100 g šunky • 2 cibule • 2 stroužky česneku • 3 rajčata • 1 balení sterilované zelené olivy • 10 g hladké mouky • olej • 100 ml červeného vína • sůl • pepř Recept španělský vepřový plátek připravíme takto:
Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, mírně naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme utřeným česnekem a zaprášíme moukou. Na rozpáleném oleji opečeme z obou stran a vyndáme na nahřáté talíře. Na pánev vložíme na plátky nakrájenou cibuli a rajčata, zprudka opečeme, přidáme šunku pokrájenou na nudličky, zalijeme vínem, vložíme opečené řízky a necháme přejít varem. Maso ozdobíme olivami a podáváme s rýží. V naší kuchařce bylo kromě receptu Španělský vepřový plátek nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: vepřový guláš, vepřový řízek s ementálem, vepřový řízek tonkatsu, vepřový guláš s kysaným zelím, vepřový mozeček se žampiony, vepřový guláš se zeleninou na víně, vepřový bůček v čínském zelí, hovězí plátek na jalovci, vepřový víkendový guláš , přírodní vepřový řízek s fazolemi španělský vepřový plátek, recept, hlavní jídla |