![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 600 g prorostlého vepřového masa,1 lžíce sádla • 1 větší cibule • sůl • kmín • rovná lžička sladké papriky • 300 až 400 g kysaného zelí • 1 lžíce hladké mouky • 0,25 l kyselé smetany • trochu vývaru z kostí. Recept vepřový guláš s kysaným zelím připravíme takto:
Cibuli drobně pokrájíme, zpěníme ji na části sádla, přidáme omyté a na kostky pokrájené maso, osolíme je a podusíme bez podlévání, až do vysmahnutí šťávy. Pak přimícháme papriku, maso podlijeme trochou vývaru z kosti a dusíme téměř do měkka. K téměř měkkému masu přidáme vymačkané a překrájené zelí a dusíme dále. Zatím uděláme ze zbylého sádla a hladké mouky jíšku, horkou ji přimícháme do guláše a ještě asi 8 minut povaříme. Nakonec přilijeme smetanu a necháme guláš přejít varem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Vepřový guláš s kysaným zelím nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: vídeňský guláš, hovězí guláš s fazolemi, mufloní guláš, nadívaný vepřový bůček, skopový guláš, staročeský buřtguláš, barevný vepřový guláš, bramborák se zelím, dančí guláš, houbový guláš se špenátovými noky vepřový guláš s kysaným zelím, recept, hlavní jídla |