KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Vepřový guláš s kysaným zelím

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept vepřový guláš s kysaným zelím potřebujeme tyto suroviny:

   • 600 g prorostlého vepřového masa,1 lžíce sádla
   • 1 větší cibule
   • sůl
   • kmín
   • rovná lžička sladké papriky
   • 300 až 400 g kysaného zelí
   • 1 lžíce hladké mouky
   • 0,25 l kyselé smetany
   • trochu vývaru z kostí.
Recept vepřový guláš s kysaným zelím připravíme takto:
Cibuli drobně pokrájíme, zpěníme ji na části sádla, přidáme omyté a na kostky pokrájené maso, osolíme je a podusíme bez podlévání, až do vysmahnutí šťávy. Pak přimícháme papriku, maso podlijeme trochou vývaru z kosti a dusíme téměř do měkka. K téměř měkkému masu přidáme vymačkané a překrájené zelí a dusíme dále. Zatím uděláme ze zbylého sádla a hladké mouky jíšku, horkou ji přimícháme do guláše a ještě asi 8 minut povaříme. Nakonec přilijeme smetanu a necháme guláš přejít varem.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Vepřový guláš s kysaným zelím nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

vídeňský guláš, hovězí guláš s fazolemi, mufloní guláš, nadívaný vepřový bůček, skopový guláš, staročeský buřtguláš, barevný vepřový guláš, bramborák se zelím, dančí guláš, houbový guláš se špenátovými noky



vepřový guláš s kysaným zelím, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz