KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept vepřový guláš s kysaným zelím potřebujeme tyto suroviny: • 600 g prorostlého vepřového masa,1 lžíce sádla • 1 větší cibule • sůl • kmín • rovná lžička sladké papriky • 300 až 400 g kysaného zelí • 1 lžíce hladké mouky • 0,25 l kyselé smetany • trochu vývaru z kostí. Recept vepřový guláš s kysaným zelím připravíme takto:
Cibuli drobně pokrájíme, zpěníme ji na části sádla, přidáme omyté a na kostky pokrájené maso, osolíme je a podusíme bez podlévání, až do vysmahnutí šťávy. Pak přimícháme papriku, maso podlijeme trochou vývaru z kosti a dusíme téměř do měkka. K téměř měkkému masu přidáme vymačkané a překrájené zelí a dusíme dále. Zatím uděláme ze zbylého sádla a hladké mouky jíšku, horkou ji přimícháme do guláše a ještě asi 8 minut povaříme. Nakonec přilijeme smetanu a necháme guláš přejít varem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Vepřový guláš s kysaným zelím nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: vepřový guláš se žampiony, vepřový guláš, ďábelský guláš, polský guláš, rybí guláš z filé, smažený vepřový jazyk, vepřový řízek s holandskou omáčkou, vepřový eintopf, špecle s vepřovým masem, zapečené brambory s kysaným zelím vepřový guláš s kysaným zelím, recept, hlavní jídla |