![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 4 plátky slaniny (50g) • 1 červený paprikový lusk • 200g žampiónů • 1 velká cibule • 700g mletého libového hovězího masa • sůl • černý pepř • 1 polévková lžíce oleje • 5 polévkových lžic červeného vína • ¼ čajové lžičky sušeného tymiánu Recept sekané steky se zeleninou připravíme takto:
Ve velké pánvi při vysoké teplotě do křupava opečeme slaninu (trvá to asi 5 minut). Vidličkou ji vyjmeme z pánve a dáme okapat na kuchyňský papír nebo ubrousek. Vypečený tuk ale z pánve nesléváme. Omyjeme paprikový lusk, rozpůlíme ho a odstraníme jaderník a bílá žebra. Nakrájíme ho na tenké proužky. Očistíme, opereme a na plátky nakrájíme žampióny. Cibuli oloupeme a nasekáme na hrubo. Papriku, houby a cibuli za občasného obracení osmažíme na pánvi (asi 5 minut). Zatímco se smaží zelenina, osolíme a opepříme mleté maso a vytvarujeme z něj čtyři oválné, asi 2 cm silné steaky. Houbovou směs urovnáme na mísu a přikrytou ji necháme na teplém místě. Do pánve, v níž se smažila houbová směs, přidáme olej a steaky v něm po každé straně 4 minuty opékáme, dokud pěkně nezhnědnou. Potom je rozložíme na připravenou zeleninu a dále ponecháme v teple. Do pánve nalijeme víno, přidáme tymián a za stálého míchání vše krátce povaříme. Šťávu přichycenou na dně pánve pečlivě oškrábeme. Horkou šťávou přelijeme připravené steaky, posypeme je osmaženou nakrájenou slaninou a podáváme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Sekané steky se zeleninou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hovězí svíčková se zeleninou a bulgurem, vařené hovězí maso se zeleninou, skopový guláš se zeleninou, játra se zeleninou, masová směs se zeleninou, dušené kuře se zeleninou, zapečený pangasius se zeleninou, zapečené brambory s mletým masem a zeleninou, jehněčí guláš s červenými fazolemi a zeleninou, zapečené hovězí maso se zeleninou sekané steky se zeleninou, recept, hlavní jídla |