KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Polévka z jehněčích vnitřností

Kategorie: polévky, skopové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept polévka z jehněčích vnitřností potřebujeme tyto suroviny:

   • hlava
   • vnitřnosti
   • 1 cibule
   • 1 celer
   • 1 petržel
   • půl mrkve
   • 40 g hladké mouky
   • 40 g másla
   • trochu mléka
   • 2 l vody
   • sůl
   • muškátový květ
   • petrželka
   • žloutek
Recept polévka z jehněčích vnitřností připravíme takto:
Z rozpůlené hlavy vyjmeme mozeček a hlavu dobře očistíme. Omytou hlavu a vnitřnosti vložíme do osolené vody a povaříme. Pak přidáme kořenovou zeleninu a cibuli (mrkve dáváme jen malé množství, aby polévka nebyla sladká), zahustíme světlou jíškou a dobře povaříme. Polévku procedíme, vložíme do ní odblaněný a udušený mozeček a na kostičky nakrájené vnitřnosti a okořeníme mletým muškátovým květem. Před podáním vlijeme do polévky v trošce mléka rozkvedlaný žloutek a posypeme nasekanou petrželovou natí.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Polévka z jehněčích vnitřností nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

mandlová polévka, polévka z kapra, letní polévka, bryndzová polévka ii, polévka s pórkem a kari kořením, jihočeská rybí polévka, pařížská cibulová polévka, jikrová polévka, houbová polévka, orientální masová polévka kufta



polévka z jehněčích vnitřností, recept, polévky


©2024KucharkaRecepty.cz