KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept polévka z jehněčích vnitřností potřebujeme tyto suroviny: • hlava • vnitřnosti • 1 cibule • 1 celer • 1 petržel • půl mrkve • 40 g hladké mouky • 40 g másla • trochu mléka • 2 l vody • sůl • muškátový květ • petrželka • žloutek Recept polévka z jehněčích vnitřností připravíme takto:
Z rozpůlené hlavy vyjmeme mozeček a hlavu dobře očistíme. Omytou hlavu a vnitřnosti vložíme do osolené vody a povaříme. Pak přidáme kořenovou zeleninu a cibuli (mrkve dáváme jen malé množství, aby polévka nebyla sladká), zahustíme světlou jíškou a dobře povaříme. Polévku procedíme, vložíme do ní odblaněný a udušený mozeček a na kostičky nakrájené vnitřnosti a okořeníme mletým muškátovým květem. Před podáním vlijeme do polévky v trošce mléka rozkvedlaný žloutek a posypeme nasekanou petrželovou natí. V naší kuchařce bylo kromě receptu Polévka z jehněčích vnitřností nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: mandlová polévka, polévka z kapra, letní polévka, bryndzová polévka ii, polévka s pórkem a kari kořením, jihočeská rybí polévka, pařížská cibulová polévka, jikrová polévka, houbová polévka, orientální masová polévka kufta polévka z jehněčích vnitřností, recept, polévky |