![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • hlava • vnitřnosti • 1 cibule • 1 celer • 1 petržel • půl mrkve • 40 g hladké mouky • 40 g másla • trochu mléka • 2 l vody • sůl • muškátový květ • petrželka • žloutek Recept polévka z jehněčích vnitřností připravíme takto:
Z rozpůlené hlavy vyjmeme mozeček a hlavu dobře očistíme. Omytou hlavu a vnitřnosti vložíme do osolené vody a povaříme. Pak přidáme kořenovou zeleninu a cibuli (mrkve dáváme jen malé množství, aby polévka nebyla sladká), zahustíme světlou jíškou a dobře povaříme. Polévku procedíme, vložíme do ní odblaněný a udušený mozeček a na kostičky nakrájené vnitřnosti a okořeníme mletým muškátovým květem. Před podáním vlijeme do polévky v trošce mléka rozkvedlaný žloutek a posypeme nasekanou petrželovou natí. V naší kuchařce bylo kromě receptu Polévka z jehněčích vnitřností nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: alsaská polévka, okurková polévka, kuřecí polévka, mléčná žampionová polévka, dřevařská polévka, houbová polévka, srnčí polévka, květáková polévka se slaninou, polévka s kapáním, slepičí polévka s jarními bylinkami polévka z jehněčích vnitřností, recept, polévky |