KUCHAŘSKÉ RECEPTY
DALŠÍ KATEGORIE

Jarní polévka

Kategorie: polévky, zeleninová a bezmasá jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept jarní polévka potřebujeme tyto suroviny:

   • 2 mladé květáky
   • 200 g vyloupaného zeleného hrášku
   • 2 mrkve
   • 1 petržel
   • 1 mladý kedluben
   • olej
   • 1 cibule
   • mletá červená paprika
   • sůl
   • zelená petrželová nať.
Recept jarní polévka připravíme takto:
Jarní polévku připravujeme z mladé a čerstvé zeleniny,aby měla charakteristickou chuť i vůni. Květáky rozebereme na růžičky, mrkev, petržel a kedluben očistíme a nakrájíme. Zeleninu omyjeme pod tekoucí vodou a necháme důkladně okapat a trochu oschnout. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, odstavime, přimícháme mletou červenou papriku a opět dáme na oheň. Potom přidáme rozebraný květák, vyloupaný zelený hrášek, nakrájenou mrkev, petržel a kedluben, přiklopíme a dusíme 15 minut. Zalijeme jemným masovým vývarem nebo vodou, osolíme a uvaříme do měkka.





jarní polévka, recept, polévky


©2023KucharkaRecepty.cz