![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 2 mladé květáky • 200 g vyloupaného zeleného hrášku • 2 mrkve • 1 petržel • 1 mladý kedluben • olej • 1 cibule • mletá červená paprika • sůl • zelená petrželová nať. Recept jarní polévka připravíme takto:
Jarní polévku připravujeme z mladé a čerstvé zeleniny,aby měla charakteristickou chuť i vůni. Květáky rozebereme na růžičky, mrkev, petržel a kedluben očistíme a nakrájíme. Zeleninu omyjeme pod tekoucí vodou a necháme důkladně okapat a trochu oschnout. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, odstavime, přimícháme mletou červenou papriku a opět dáme na oheň. Potom přidáme rozebraný květák, vyloupaný zelený hrášek, nakrájenou mrkev, petržel a kedluben, přiklopíme a dusíme 15 minut. Zalijeme jemným masovým vývarem nebo vodou, osolíme a uvaříme do měkka. V naší kuchařce bylo kromě receptu Jarní polévka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: jarní jehněčí polévka, jarní vývar s nudlemi a zeleninou, bílá jarní polévka, jarní česnečka, jarní polévka ii, zelená polévka z jarních bylinek, jarní polévka se ztracenými vejci, slepičí polévka s jarními bylinkami jarní polévka, recept, polévky |