KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Jemná polévka s cizrnou

Kategorie: polévky

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept jemná polévka s cizrnou potřebujeme tyto suroviny:

   • 10 růžiček kapusty
   • 2 mrkve
   • čtvrtka brokolice
   • 6 lžic sterilované cizrny
   • 6 dcl kuřecího vývaru
   • sůl
   • pepř
   • na knedlíčky: 150 g kuřecího masa + 6 plátků toastového chleba + hrst čerstvého špenátu + 0,5 dcl smetany + 1 celé vejce + 1 žloutek + mořská sůl + muškátový květ
Recept jemná polévka s cizrnou připravíme takto:
Toastový chléb nakrájíme na drobné kostičky a zvlhčíme smetanou. Kuřecí maso umeleme s listy špenátu, přidáme vejce a žloutek, ochutíme solí a muškátem a promícháme s kostičkami toastového chleba. Na pracovní desku rozprostřeme fólii, směs vytvarujeme do tvaru knedlíku, zabalíme do fólie, konce stočíme jako obal bonbónu, vytlačíme vzduch, zauzlujeme a vaříme 12 minut v mírně vroucí vodě. Uvařený knedlík necháme vychladnout a pak jej nakrájíme na plátky. Ve vývaru uvaříme na kolečka nakrájenou mrkev, pak přidáme na poloviny nakrájené růžičky kapusty, cizrnu a růžičky brokolice. Vývar dochutíme solí a pepřem. Každou porci polévky doplníme plátky knedlíku.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Jemná polévka s cizrnou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

jemná květáková polévka, jemná sýrová polévka s fazolkou, jemná mrkvová polévka s haluškami, jemná brokolicová polévka, jemná telecí polévka, jemná bramborová polévka



jemná polévka s cizrnou, recept, polévky


©2024KucharkaRecepty.cz