KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept jemná polévka s cizrnou potřebujeme tyto suroviny: • 10 růžiček kapusty • 2 mrkve • čtvrtka brokolice • 6 lžic sterilované cizrny • 6 dcl kuřecího vývaru • sůl • pepř • na knedlíčky: 150 g kuřecího masa + 6 plátků toastového chleba + hrst čerstvého špenátu + 0,5 dcl smetany + 1 celé vejce + 1 žloutek + mořská sůl + muškátový květ Recept jemná polévka s cizrnou připravíme takto:
Toastový chléb nakrájíme na drobné kostičky a zvlhčíme smetanou. Kuřecí maso umeleme s listy špenátu, přidáme vejce a žloutek, ochutíme solí a muškátem a promícháme s kostičkami toastového chleba. Na pracovní desku rozprostřeme fólii, směs vytvarujeme do tvaru knedlíku, zabalíme do fólie, konce stočíme jako obal bonbónu, vytlačíme vzduch, zauzlujeme a vaříme 12 minut v mírně vroucí vodě. Uvařený knedlík necháme vychladnout a pak jej nakrájíme na plátky. Ve vývaru uvaříme na kolečka nakrájenou mrkev, pak přidáme na poloviny nakrájené růžičky kapusty, cizrnu a růžičky brokolice. Vývar dochutíme solí a pepřem. Každou porci polévky doplníme plátky knedlíku. V naší kuchařce bylo kromě receptu Jemná polévka s cizrnou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: jemná květáková polévka, jemná sýrová polévka s fazolkou, jemná mrkvová polévka s haluškami, jemná brokolicová polévka, jemná telecí polévka, jemná bramborová polévka jemná polévka s cizrnou, recept, polévky |