KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Hovězí krk na víně s dýňovo-bramborovým pyré

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept hovězí krk na víně s dýňovo-bramborovým pyré potřebujeme tyto suroviny:

   • hovězí krk
   • slanina
   • cibule
   • česnek
   • hovězí vývar
   • červené víno
   • rozmarýn
   • jíška
   • sůl
   • pepř
   • na pyré: dýňová dužina + brambory + máslo + cibule + smetana + sůl + bílý pepř + muškátový květ
Recept hovězí krk na víně s dýňovo-bramborovým pyré připravíme takto:
Krk (nejlépe z mladého býčka) podélně rozřízneme a svážeme do válečků, aby maso mělo pěkný tvar. Osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Na kostičky nakrájenou slaninu osmahneme do zlatova, přidáme cibuli, zbytek prolisovaného česneku a vše zlehka orestujeme. Pak přidáme maso, ze všech stran je opečeme, zalijeme vývarem a červeným vínem, přidáme pár stonků rozmarýnu a dáme péct do trouby při 180°C, dokud maso nezměkne. Mezitím na másle orestujeme cibuli, zalijeme smetanou, dochutíme solí, mletým bílým pepřem, muškátovým květem a povaříme. Oloupanou dýni a brambory uvaříme do měkka, pak slijeme, našťoucháme, zalijeme připravenou smetanovou omáčkou, pořádně rozmícháme nebo rozmixujeme a podle chuti dosolíme. Hotové maso vyjmeme a nakrájíme na plátky, omáčku podle chuti zahustíme jíškou a propasírujeme. Plátky masa přelité omáčkou podáváme s dýňovo-bramborovým pyré a ozdobené nasekanou pažitkou a snítkou čerstvého rozmarýnu.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Hovězí krk na víně s dýňovo-bramborovým pyré nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

hovězí maso dušené se zeleninou, hovězí pečeně s hříbky, jelení steak na červeném víně, hovězí na celeru s jablky, hovězí plněné závitky, hovězí plátek na jalovci, plněná hovězí pečeně, staročeský hovězí jazyk, zadělávané husí krky, burgundské hovězí maso



hovězí krk na víně s dýňovo-bramborovým pyré, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz