![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kachna (asi 1,8 kg) • 3–4 lžíce kmínu • sůl na dochucení Recept pečená kachna připravíme takto:
Očištěnou kachnu opláchneme, odstraníme biskupa, mírně osolíme na povrchu i uvnitř, okmínujeme, dáme do pekáče, podlijeme trochou vody a pečeme po obou stranách dozlatova. Kachnu během pečení přeléváme výpekem, aby se méně tučné části nevysušily a tučnější části mírně propichujeme vidličkou, aby se sádlo dobře vypeklo. Pak sádlo z výpeku slijeme, výpek zalijeme trochou horké vody, krátce provaříme a procedíme, pak do něj přidáme odlité sádlo a dobře promícháme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pečená kachna nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: česneková kachna, pečená nadívaná jehněčí kýta, zapečená bramborová kaše, pečená koroptev, pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou, opečená šunka se zelím, plněná kachna po slezsku, pečená jehněčí žebírka na rozmarýnu s fazolkami, kapusta zapečená s masem a rýží, pečená krkovička s rozmarýnem pečená kachna, recept, hlavní jídla |