![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kachna • 25 dkg vepřového plecka • kachní játra • 5 dkg slaniny • 10 dkg šunky • 1 dcl smetany • 2 vejce • 10 dkg žampiónů • 2 lžíce hladké mouky • sůl • mletý pepř • koriandr Recept plněná kachna po slezsku připravíme takto:
Kachnu vykostíme. Vepřové maso jemně semeleme, játra mírně povaříme. Do mletého masa přidáme vejce, mouku, smetanu, sůl a koření a dobře promícháme. Slaninu a šunku nakrájíme na kostičky, žampióny na čtvrtky a lehce zamícháme do masové náplně. Vykostěný plát kachny osolíme a rozprostřeme na něj masovou náplň. Do středu vtlačíme úhledně nakrájená játra. Celý plát svineme do rolády, motouzem pevně svážeme, podlijeme a pečeme na rozsekaných kostech kachny. Při pečení přeléváme výpekem. Podáváme s červeným zelím, bramborákem nebo knedlíkem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Plněná kachna po slezsku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: kachna po čínsku, pečená kachna na černém pivu, vepřová panenka plněná švestkami, plněná roláda z kuřecího masa, pečená kachna s červeným zelím, sekaná plněná vejci, plněná vepřová panenka se švestkovou omáčkou, vepřová panenka plněná šunkou, plněná telecí kýta, plněná panenka plněná kachna po slezsku, recept, hlavní jídla |