![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kachna • 2 jablka • 1 citron • 300 ml drůbežího vývaru • 50 ml oleje • sůl • pepř • majoránka • na rozinkovou omáčku: 150 g rozinek + 100 ml bílého vína + 1 lžíce cukru + 1 lžíce másla + 1 lžíce medoviny + výpek z kachny + sůl + pepř Recept pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou připravíme takto:
Jablka oloupeme, nakrájíme na osminky a pokropíme citronovou šťávou, aby nezčernala. Kachnu očistíme, osolíme zvenku i zevnitř, opepříme, uvnitř potřeme majoránkou, naplníme slupkami z jablek, vložíme do pekáče vymazaného olejem, podlijeme vínem, vývarem a medovinou a předehřáté troubě pečeme při 180°C. Podle potřeby přeléváme a odebíráme vypečený tuk. Hotovou kachnu vyjmeme, odstraníme slupky z jablek a naporcujeme. Část výpeku svaříme do odpaření vody, přidáme rozinky předem spařené ve víně a lžíci cukru zkaramelizovaného na másle. Omáčku dochutíme solí a pepřem. Do pekáče se zbytkem výpeku vložíme jablka, posypeme majoránkou, dáme do trouby a pečeme asi 10 minut. Pak vyndáme, na jablka položíme porce masa a už jen prohřejeme. Podáváme nejlépe s bramborovými knedlíky nebo pečenými bramborami. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: zapečená rajčata, pečená ledvinka, pstruh s mandlovou omáčkou, divoká kachna na smetaně, dušená ryba se smetanovou omáčkou a hřiby, špagety s omáčkou z modrého sýra, brambory s ředkvičkovou omáčkou, candát s jemnou petrželkovou omáčkou, noky s omáčkou čtyř sýrů a s rukolou, pečená treska s parmazánem pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou, recept, hlavní jídla |