KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou

Kategorie: hlavní jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kachna
   • 2 jablka
   • 1 citron
   • 300 ml drůbežího vývaru
   • 50 ml oleje
   • sůl
   • pepř
   • majoránka
   • na rozinkovou omáčku: 150 g rozinek + 100 ml bílého vína + 1 lžíce cukru + 1 lžíce másla + 1 lžíce medoviny + výpek z kachny + sůl + pepř
Recept pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou připravíme takto:
Jablka oloupeme, nakrájíme na osminky a pokropíme citronovou šťávou, aby nezčernala. Kachnu očistíme, osolíme zvenku i zevnitř, opepříme, uvnitř potřeme majoránkou, naplníme slupkami z jablek, vložíme do pekáče vymazaného olejem, podlijeme vínem, vývarem a medovinou a předehřáté troubě pečeme při 180°C. Podle potřeby přeléváme a odebíráme vypečený tuk. Hotovou kachnu vyjmeme, odstraníme slupky z jablek a naporcujeme. Část výpeku svaříme do odpaření vody, přidáme rozinky předem spařené ve víně a lžíci cukru zkaramelizovaného na másle. Omáčku dochutíme solí a pepřem. Do pekáče se zbytkem výpeku vložíme jablka, posypeme majoránkou, dáme do trouby a pečeme asi 10 minut. Pak vyndáme, na jablka položíme porce masa a už jen prohřejeme. Podáváme nejlépe s bramborovými knedlíky nebo pečenými bramborami.





pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz