![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • Jehněčí plec s kostí (celá přední noha) • slanina • 1 cibule • 5 stroužků česneku • sůl • pepř • koření na zvěřinu • mletá skořice • citrón • olej • 2 malé lžičky hladké mouky Recept pečená jehněčí plec připravíme takto:
Maso důkladně odblaníme a očistíme od tuku. Klínky ze slaniny maso prošpikujeme, osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem, posypeme kořením na zvěřinu, dáme do pekáče, pokapeme citrónem a necháme v chladu uležet nejlépe do druhého dne. Před pečením opatrně posypeme mletou skořicí. V pekáči rozehřejeme trošku oleje nebo sádla a maso na něm orestujeme, aby se zatáhlo. K masu přidáme nakrájenou cibuli, trošku podlijeme a přikryté pečeme. Maso během pečení obrátíme a podle potřeby podlijeme. Po hodině odkryjeme a pečeme. Ke konci pečení přilijeme mouku rozmíchanou ve vodě a pečeme ještě nejméně 10 minut. Podáváme se špenátem a bramborovým knedlíkem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pečená jehněčí plec nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: zapečené jehněčí maso se zeleninou, jehněčí karbanátky, pečená husí játra po maďarsku, vepřová plec na zelenině, jehněčí kotlety se žampiony, irská jehněčí mísa, zapečená bramborová kaše, pečená kachna, pečená slezina se zeleninou, vepřová plec na žampionech pečená jehněčí plec, recept, hlavní jídla |