![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 600 g jehněčího masa z kýty • 80 g slaniny • 800 g brambor • 2 cibule • 1 malá kapusta • 1 velká mrkev • 20 g másla • sůl • pepř • petrželka Recept irská jehněčí mísa připravíme takto:
Očištěné odblaněné maso zbavíme tuku a nakrájíme na drobné kostky. Zapékací mísu vymažeme máslem a na dno poklademe maso, osolíme, pokryjeme oloupanými a nadrobno nakrájenými brambory, osolíme, opepříme, přidáme oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli. Další vrstvu tvoří spařená, na nudle nakrájená kapusta a očištěná, na kolečka nakrájená mrkev. Poslední vrstvu tvoří opět brambory. Navrch dáme na plátky nakrájenou slaninu, zalijeme horkou vodou, přikryjeme a pečeme asi dvě hodiny. Hotový pokrm posypeme nadrobno nakrájenou petrželkou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Irská jehněčí mísa nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: irská hovězí mísa, marinovaná jehněčí kýta, jehněčí po marocku, jehněčí na šafránu, jehněčí souvlaki, jehněčí s rozmarýnem, pečená jehněčí plec, jehněčí kotlety, jehněčí s houbami, kyperská jehněčí pečeně irská jehněčí mísa, recept, hlavní jídla |