KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Vepřová plec na zelenině

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept vepřová plec na zelenině potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g vepřové plece bez kostí
   • 40 g tuku Hera
   • 100 g cibule
   • 300 g paprik
   • 200 g rajčat
   • 1 dcl smetany ke šlehání
   • 1 lžička hladké mouky
   • sůl
   • mletá paprika
Recept vepřová plec na zelenině připravíme takto:
Na tuku zpěníme cibuli nakrájenou na půlkolečka, přidáme mletou papriku a opět zpěníme, pak hned přidáme maso nakrájené na kostky a za stálého míchání je osmahneme. Pak teplotu zmírníme a maso dusíme ve vlastní šťávě. Až se maso vydusí do tuku, osolíme je, zaprášíme moukou, lehce osmahneme, podlijeme trochou vody, přidáme očištěné a nakrájené papriky, spařená oloupaná nakrájená rajčata a dusíme do změknutí masa. Při dušení je občas zamícháme a podle potřeby podlijeme trochou vody. Ke konci dušení přilijeme smetanu. Pokrm můžeme podle chuti okořenit rozetřeným česnekem. Podáváme s dušenou rýží nebo s vařenými těstovinami.





vepřová plec na zelenině, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz