![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kachna (asi 1,8 kg) • 3–4 lžíce kmínu • sůl na dochucení Recept pečená kachna připravíme takto:
Očištěnou kachnu opláchneme, odstraníme biskupa, mírně osolíme na povrchu i uvnitř, okmínujeme, dáme do pekáče, podlijeme trochou vody a pečeme po obou stranách dozlatova. Kachnu během pečení přeléváme výpekem, aby se méně tučné části nevysušily a tučnější části mírně propichujeme vidličkou, aby se sádlo dobře vypeklo. Pak sádlo z výpeku slijeme, výpek zalijeme trochou horké vody, krátce provaříme a procedíme, pak do něj přidáme odlité sádlo a dobře promícháme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pečená kachna nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: zapečená rajčata, staročeská pečená kachna, pečená kachní stehna s ovocem, pečená husí játra po maďarsku, pečená beraní žebra, zapečená paprika s rýží a uzeným tofu, staročeská pečená husa na česneku, zapečená zelenina, pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou, pečená kuřecí stehna pečená kachna, recept, hlavní jídla |