![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g mletého jehněčího masa • 1 cibule • 8 stroužků česneku • špetka sušeného oregana • špetka sušené majoránky • 2 vejce • sůl • pepř • 4 lžíce strouhanky • olej na smažení Recept jehněčí karbanátky připravíme takto:
Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nasekáme na drobné kostičky. Mleté jehněčí maso promícháme v míse s cibulí a prolisovaným česnekem, ochutíme solí, pepřem, špetkou oregana a majoránky, přidáme vejce a strouhanku a důkladně promícháme. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, ze směsi tvoříme karbanátky a smažíme je po obou stranách dozlatova. Podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší nebo bramborovým salátem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Jehněčí karbanátky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: jehněčí maso na houbách, pečená jehněčí plec, karbanátky plněné loveckým sýrem a anglickou slaninou, anglické jehněčí žebro, minikarbanátky, zapečené brambory s jehněčím masem, pečená nadívaná jehněčí kýta, jehněčí rolka s provensálskou omáčkou, květákové karbanátky, srnčí karbanátky s paprikovou omáčkou jehněčí karbanátky, recept, hlavní jídla |