KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept pařené buchty potřebujeme tyto suroviny: • 450 g pšeničné mouky • 250 ml mléka • 1 vejce • 25 g kvasnic • 350 g hustého švestkového džemu • 2 lžičky cukru • sůl • 1-2 lžičky rostlinného oleje Recept pařené buchty připravíme takto:
Mléko trochu zahřejeme, aby mělo o trochu vyšší než pokojovou teplotu. V polovině mléka rozpustíme kvasnice, přidáme zbylé mléko, mouku, vejce, cukr a sůl, rozšleháme, těsto zakryjeme a necháme 30-40 minut, dokud nenakyne do přibližně dvojnásobného objemu. Potom těsto rozválíme na tloušťku asi 7 mm a rozkrájíme na 24 čtvercových kousků. Na ně dáme trochu džemu, poskládáme kraje a nakonec spojíme celé. Buchty položíme na plochu posypanou moukou slepenou částí dolu, zakryjeme suchou utěrkou a necháme kynout alespoň 20 minut. V kastrólu dáme vařit 2 hrnky vody, vložíme pařák na knedlíky a natřeme jej nějakým rostlinným olejem, aby se nám k němu buchty nepřilepily. Položíme buchty do pařáku (necháme mezi nimi místo, aby mohly narůst) a přikryté vaříme 20 minut (po dobu vaření neodkrýváme, jinak buchty nenarostou a budou tvrdé). Po 20 minutách buchty vyndáme a každou buchtu propíchneme vidličkou. Pařené buchty podáváme například s čokoládovým pudinkem nebo s rozpuštěným máslem a posypané skořicí a moučkovým cukrem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pařené buchty nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: petřínské buchty, ovocné buchty, cuketové buchty, staročeské tvarohové buchty, třešňové buchty, domácí buchty, buchty plněné jahodami a tvarohem, povidlové buchty, buchty s mrkvomakovou náplní, staročeské povidlové buchty pařené buchty, recept, sladkosti |