KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept buchty s mrkvomakovou náplní potřebujeme tyto suroviny: • 500 g polohrubé mouky • 20 g droždí • 50 g krupicového cukru • 125 ml mléka • 1 vejce • 50 g másla • sůl • na náplň: 50 g mrkve + 250 g máku + 250 ml mléka + 50 g másla + 80g krupicového cukru + půl lžičky skořice + 20 g rozinek + 20 vlašských ořechů • 30 g másla na omaštění buchet Recept buchty s mrkvomakovou náplní připravíme takto:
Mouku prosijeme do zadělávací mísy, uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, přidáme lžičku cukru, asi polovinu vlažného mléka a necháme vzejít kvásek. Poté do mísy přidáme zbylý cukr a mléko, vejce, vlahé rozpuštěné máslo a špetku soli, vše zpracujeme na hladké nelepivé těsto a necháme na teplém místě vykynout. Mrkev očistíme a nastrouháme nahrubo. V kastrůlku rozpustíme máslo a mrkev na něm orestujeme. Přidáme cukr a skořici, podlijeme asi 100 ml vody a na mírném plameni dusíme doměkka. Mák svaříme s mlékem a přidáme ho k podušené mrkvi. Když náplň vychladne, vmícháme do ní rozinky a nahrubo nasekané ořechy. Vykynuté těsto rozkrájíme na 30 stejných kousků, z každého vytvarujeme placičku. Na placičku naneseme po kopečku makovo-mrkvové náplně a zabalíme je do buchtiček. Buchty potřeme rozpuštěným máslem, naskládáme do pekáčku a na teplém místě je necháme ještě dalších 20 minut kynout. Pak je v troubě vyhřáté na 180°C pečeme asi 30 minut. V naší kuchařce bylo kromě receptu Buchty s mrkvomakovou náplní nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: pařené buchty, české buchty, chalupářské buchty, petřínské buchty, buchty s povidly a tvarohem, staročeské povidlové buchty, staročeské tvarohové buchty, buchty plněné jahodami a tvarohem, domácí buchty, čokoládové koláčky s náplní buchty s mrkvomakovou náplní, recept, sladkosti |