KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept petřínské buchty potřebujeme tyto suroviny: • 125 g polohrubé mouky • 125 g hladké mouky • 125 ml mléka • 50 g Hery • čtvrt kostky droždí • 1 žloutek • špetka soli • na náplň: 1 tvaroh (250 g) • 100 g nastrouhaných jablek • cukr • mletá skořice Recept petřínské buchty připravíme takto:
Do mouky se špetkou soli uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, zalijeme vlažným mlékem a necháme vzejít. Pak smícháme se žloutkem, rozpuštěnou Herou a vlažným mlékem a vypracujeme nelepivé těsto. Necháme asi 1 hodinu kynout. Tvaroh smícháme s nastrouhaným jablkem a mletou skořicí a osladíme cukrem. Vykynuté těsto nakrájíme na cca 11 kousků. Naplníme směsí tvarohu a jablka, každou buchtu položíme zvlášť na pečicí papír na plech a necháme ještě cca 10 minut kynout. Pak upečeme v mírně horké troubě dozlatova (15-20 minut). Ještě teplé obalíme ve směsi moučkového a vanilkového cukru. V naší kuchařce bylo kromě receptu Petřínské buchty nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: buchty plněné jahodami a tvarohem, domácí buchty, české buchty, staročeské tvarohové buchty, staročeské povidlové buchty, buchty s mrkvomakovou náplní, třešňové buchty, ovocné buchty, cuketové buchty, chalupářské buchty petřínské buchty, recept, sladkosti |