KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept staročeské povidlové buchty potřebujeme tyto suroviny: • 1 kg hladké mouky • 200 g rozpuštěného másla • 2 žloutky • 200 g cukru • 40 g droždí • půl litru mléka • máslo na potření upečených buchet • sůl • povidla • cukr Recept staročeské povidlové buchty připravíme takto:
Do mouky uděláme důlek do kterého dáme cukr, špetku soli, žloutky rozmíchané v troše mléka, rozpuštěné máslo, zkynutý kvásek (teplé mléko, lžíce cukru a rozdrobené droždí a posypat hladkou moukou), zalijeme vlažným mlékem a vypracujeme středně tuhé těsto, které se nebude lepit na měchačku. Potom ho necháme kynout. Když je vykynuté, lžící si uděláme malé kousky a ty ještě zpracujeme do bochánků a necháme chvilku kynout. Potom prsty uděláme placičku, dáme na ní povidla, řádně zabalíme a klademe do pekáčku (ne moc na sebe, protože ještě nakynou). Pečeme při 250°C přibližně 5 minut a když začínají růžovět, stahneme teplotu na 220°C. Hotové buchty potřeme máslem a necháme je vychladnout. V naší kuchařce bylo kromě receptu Staročeské povidlové buchty nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: třešňové buchty, ovocné buchty, staročeské zázvorky, buchty s mrkvomakovou náplní, staročeské tvarohové buchty, petřínské buchty, buchty s povidly a tvarohem, chalupářské buchty, pařené buchty, české buchty staročeské povidlové buchty, recept, sladkosti |