![]() DALŠÍ KATEGORIE |
Paprikové lusky plněné kysaným zelím a rozinkamiKategorie: hlavní jídla, zeleninová a bezmasá jídlaHodnocení receptu:![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() • 1 cibule • 2 jablka • 2 lžíce másla • 100g rozinek • 500 g kysaného zelí • sůl • pepř • 75 g piniových oříšků • 1 lžíce sezamu • 8 paprikových lusků • 3 šalotky • 125 ml instantního vývaru • 100ml zakysané smetany • 3 jarní cibulky Recept paprikové lusky plněné kysaným zelím a rozinkami připravíme takto:
Cibuli nasekáme nadrobno. Jablka nakrájíme na malé kousky. Rozehřejeme 1 lžíci másla a osmažíme na něm cibuli. Přidáme rozinky a jablka a lehce osmažíme. Vmícháme kysané zelí, osolíme, opepříme a asi 15minut dusíme. Piniové oříšky, případně mandle a sezam opražíme nasucho a přimícháme do zelí. Paprikové lusky odstopkujeme, vykrojíme semeníky, překrojíme je napůl, omyjeme a osušíme. Troubu předehřejeme na 200°C. Nákypovou formu vymastíme 1 lžící másla. Půlky paprik naplníme zelnou směsí, dno formy posypeme šalotkami nakrájenými na kroužky, narovnáme plněné papriky, zalijeme vývarem a pečeme asi 30minut. Na každou papriku kápneme trochu zakysané smetany. Jarní cibulky oloupeme, omyjeme, i s natí nakrájíme na kroužky a posypeme jimi upečené plněné papriky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Paprikové lusky plněné kysaným zelím a rozinkami nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: papriky plněné zapékané , hrách zapékaný se zelím, vepřový guláš s kysaným zelím, belgické plněné brambory, masové kuličky plněné sýrem, chlupaté knedlíky se škvarky a červeným zelím, plněné žampiony, sumec s čínským zelím, brambory zapečené se zelím, střapačky se zelím paprikové lusky plněné kysaným zelím a rozinkami, recept, hlavní jídla |