![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 250 g libového uzeného bůčku • 50 g slaniny • 1 kg brambor • 100 g kysaného zelí • kousek másla • 2 vejce • 1-2 lžíce mléka • sůl • pepř Recept brambory zapečené se zelím připravíme takto:
Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce doměkka (asi 15 minut). Pak je necháme trochu vychladnout, oloupeme je a nakrájíme na plátky. Uzený bůček nakrájíme na nudličky a kysané zelí nakrájíme na menší kousky. Slaninu opečeme na kousku másla na pánvi a pak dáme na dno pekáče. Na opečenou uzeninu naskládáme plátky brambor, osolíme a opepříme, na ně dáme vrstvu nakrájeného bůčku, na bůček dáme vrstvu kysaného zelí a na zelí dáme opět vrstvu brambor, které osolíme a opepříme. Zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem a zapečeme v předehřáté troubě při 180°C dozlatova (20-25 minut). V naší kuchařce bylo kromě receptu Brambory zapečené se zelím nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: zapečené brambory s vepřovým masem, bramborové špalky s uzeným masem a se zelím, zapečené brambory s jehněčím masem, brambory se zelím a smetanou, savojské brambory, zadělávané brambory, zapečené brambory s rajčaty a sýrem, zapečené brambory s mletým masem a zeleninou, brambory plněné mletým hovězím, zapečené těstoviny s houbami brambory zapečené se zelím, recept, hlavní jídla |