![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 400 g moravské klobásy • 400 g kysaného zelí • 280 g očištěných brambor • 0,5 g kmínu • 100 g másla • 120 g hladké mouky • 250 ml mléka • 100 g zakysané smetany • 10 g soli • 10 g zelené petrželky Recept staročeská bílá zelňačka s klobásou připravíme takto:
Kysané zelí nakrájíme, zalijeme vodou a vaříme do poloměka. Očištěné a opláchnuté brambory nakrájíme na drobné kostičky přidáme sůl a kmín a vaříme do měkka. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zamícháme ji do předvařeného zelí a společně povaříme. Pak přidáme vařené brambory, opečenou nakrájenou klobásu, zalijeme mlékem a ještě povaříme. Nakonec do hotové polévky vmícháme zakysanou smetanu a dochutíme. Při podávání zdobíme jemně nasekanou zelenou petrželkou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Staročeská bílá zelňačka s klobásou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: zelňačka s uzeným masem, bílá polévka s vejcem, staročeská kmínová polévka s vejcem, myjavská zelňačka se švestkami, bílá fazolová polévka, gulášová zelňačka, krémová hrachová polévka ze žlutého hrachu s klobásou, staročeská couračka, staročeská rybí polévka, oravská zelňačka staročeská bílá zelňačka s klobásou, recept, polévky |