KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Staročeská bílá zelňačka s klobásou

Kategorie: polévky, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept staročeská bílá zelňačka s klobásou potřebujeme tyto suroviny:

   • 400 g moravské klobásy
   • 400 g kysaného zelí
   • 280 g očištěných brambor
   • 0,5 g kmínu
   • 100 g másla
   • 120 g hladké mouky
   • 250 ml mléka
   • 100 g zakysané smetany
   • 10 g soli
   • 10 g zelené petrželky
Recept staročeská bílá zelňačka s klobásou připravíme takto:
Kysané zelí nakrájíme, zalijeme vodou a vaříme do poloměka. Očištěné a opláchnuté brambory nakrájíme na drobné kostičky přidáme sůl a kmín a vaříme do měkka. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zamícháme ji do předvařeného zelí a společně povaříme. Pak přidáme vařené brambory, opečenou nakrájenou klobásu, zalijeme mlékem a ještě povaříme. Nakonec do hotové polévky vmícháme zakysanou smetanu a dochutíme. Při podávání zdobíme jemně nasekanou zelenou petrželkou.





staročeská bílá zelňačka s klobásou, recept, polévky


©2024KucharkaRecepty.cz