![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kg libovějšího vepřového bůčku bez kosti • sůl • kmín • voda • na nádivku: 3 housky • 3 vejce • 125 ml mléka • sůl • muškátový květ • petrželová nať Recept nadívaný vepřový bůček připravíme takto:
Nádivku připravíme tak, máslo utřeme se žloutky do pěny, trochu osolíme, přidáme jemně nasekanou petrželovou nať, dochutíme špetkou muškátového květu a opatrně vmícháme navlhčené kostky žemlí. Pak vmícháme tuhý sníh z bílků. Bůček naklepeme a prořízneme v něm kapsu, kterou uvnitř osolíme a do 3/4 naplníme nádivkou. Kapsu zašijeme nebo spíchneme jehlami a bůček na povrchu osolíme a posypeme kmínem. Maso vložíme kůží dolů do pekáče, podlijeme malým množstvím horké vody a přikryté pečeme v předehřáté troubě vyhřáté při 200°C. Jakmile se bůček zapeče, obrátíme jej, kůži nařízneme na proužky a maso dále pečeme odkryté. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby mírně podléváme horkou vodou. Upečený nadívaný bůček nakrájíme na plátky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Nadívaný vepřový bůček nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: pečený bůček s broskvemi, vepřový guláš, vepřový řízek tonkatsu, vepřový guláš zahuštěný chlebem, špenátový nákyp s vepřovým masem, vepřový mozeček zapečený se sýrem, barevný vepřový guláš, štědrovečerní nadívaný kapr, vepřový řízek s holandskou omáčkou, vepřový bůček s nádivkou nadívaný vepřový bůček, recept, hlavní jídla |