KUCHAŘSKÉ RECEPTY
DALŠÍ KATEGORIE

Vepřový bůček s nádivkou

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept vepřový bůček s nádivkou potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kg libovějšího bůčku
   • sůl
   • kmín
   • 50 g másla
   • 3 housky
   • trochu mléka
   • 3 vejce
   • sůl
   • petrželka
Recept vepřový bůček s nádivkou připravíme takto:
Vyšší libovější bůček vykostíme a uděláme do něj kapsu. Připravíme si nádivku - máslo utřeme se žloutky a solí. Na kostičky nakrájené housky navlhčíme v mléce a přidáme k máslu. Nakonec vmícháme dobře ušlehaný sníh a nasekanou petrželku. Nádivkou naplníme asi 3/4 kapsy. Kapsu zašijeme, maso na povrchu osolíme a posypeme kmínem, dáme do pekáčku kůží dolů a podlijeme trochu vodou. Tak se kůžička napaří. Asi po půl hodině maso vyjmeme, kůžičku nařízneme na čtverečky a maso položíme kůži navrch. Pečeme nepříliš prudce asi 1 1/2 hodiny, až je maso měkké a vrchní kůrčička pěkně do červena upečená a chřupavá. Vepřový bůček s nádivkou poléváme jen vypečeným tukem a aby se tuk nepřepaloval, podléváme pečeni jen vařící vodou.





vepřový bůček s nádivkou, recept, hlavní jídla


©2023KucharkaRecepty.cz