KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept pečený bůček s broskvemi potřebujeme tyto suroviny: • 600 g bůčku • 500 g broskví • 2 dcl černého piva • 1 dcl rumu • 3 lžíce rybízové marmelády • 6 stroužků česneku • citronová šťáva • cukr • sůl • pepř Recept pečený bůček s broskvemi připravíme takto:
Bůček nakrájíme na kostky, dáme do mísy, osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem, nalijeme rum, promícháme, mísu přikryjeme a necháme do druhého dne v chladu uležet. Pak kostky rozložíme do pekáče, zalijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě při 170°C asi hodinu (občas promícháme). Upečené maso odklopíme, přidáme k němu odpeckované a rozpůlené broskve a ještě dopečeme doměkka a dozlatova. Vypečenou šťávu slijeme do kastrůlku, vmícháme marmeládu, dochutíme solí, cukrem a několika kapkami citronové šťávy (aby byla chuť vyvážená) a krátce povaříme. Při podávání maso s broskvemi přelijeme omáčkou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pečený bůček s broskvemi nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: zapečený bramborák se špekáčkem, kuřecí závitky s nivou, vlašskými ořechy a pečenými brambory, jávský pečený kapr, zapečený salám se zelím, zajíc pečený na cibuli, žemlovka s tvarohem a broskvemi, zapečený lilek ii, pečený zajíc na cibuli, pečený pstruh s mandlemi, zapečený okoun pečený bůček s broskvemi, recept, hlavní jídla |