![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 600 g bůčku • 500 g broskví • 2 dcl černého piva • 1 dcl rumu • 3 lžíce rybízové marmelády • 6 stroužků česneku • citronová šťáva • cukr • sůl • pepř Recept pečený bůček s broskvemi připravíme takto:
Bůček nakrájíme na kostky, dáme do mísy, osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem, nalijeme rum, promícháme, mísu přikryjeme a necháme do druhého dne v chladu uležet. Pak kostky rozložíme do pekáče, zalijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě při 170°C asi hodinu (občas promícháme). Upečené maso odklopíme, přidáme k němu odpeckované a rozpůlené broskve a ještě dopečeme doměkka a dozlatova. Vypečenou šťávu slijeme do kastrůlku, vmícháme marmeládu, dochutíme solí, cukrem a několika kapkami citronové šťávy (aby byla chuť vyvážená) a krátce povaříme. Při podávání maso s broskvemi přelijeme omáčkou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pečený bůček s broskvemi nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: pstruh pečený po šumavsku, pečený divoký králík, zapečený pangasius se zeleninou, pečený bůček se švestkami, zajíc pečený na cibuli, bůček v zelí, pečený králík na víně, žemlovka s tvarohem a broskvemi, pivovarský bůček, roštěná se šunkou a pečeným vejcem pečený bůček s broskvemi, recept, hlavní jídla |