KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Pečený bůček s broskvemi

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept pečený bůček s broskvemi potřebujeme tyto suroviny:

   • 600 g bůčku
   • 500 g broskví
   • 2 dcl černého piva
   • 1 dcl rumu
   • 3 lžíce rybízové marmelády
   • 6 stroužků česneku
   • citronová šťáva
   • cukr
   • sůl
   • pepř
Recept pečený bůček s broskvemi připravíme takto:
Bůček nakrájíme na kostky, dáme do mísy, osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem, nalijeme rum, promícháme, mísu přikryjeme a necháme do druhého dne v chladu uležet. Pak kostky rozložíme do pekáče, zalijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě při 170°C asi hodinu (občas promícháme). Upečené maso odklopíme, přidáme k němu odpeckované a rozpůlené broskve a ještě dopečeme doměkka a dozlatova. Vypečenou šťávu slijeme do kastrůlku, vmícháme marmeládu, dochutíme solí, cukrem a několika kapkami citronové šťávy (aby byla chuť vyvážená) a krátce povaříme. Při podávání maso s broskvemi přelijeme omáčkou.





pečený bůček s broskvemi, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz