KUCHAŘSKÉ RECEPTY
DALŠÍ KATEGORIE

Vepřový řízek s holandskou omáčkou

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept vepřový řízek s holandskou omáčkou potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 vepřové řízky
   • 500 g brokolice
   • 500 g mrkve
   • sůl
   • bílý pepř
   • 3 snítky kerblíku
   • 2 lžíce oleje
   • 200 g másla
   • 2 žloutky
   • 4 lžíce suchého bílého vína
   • 1 lžička citronové šťávy
Recept vepřový řízek s holandskou omáčkou připravíme takto:
Brokolici očistíme a rozdělíme na růžičky. Očištěný košťál nakrájíme na kostičky. Také mrkev očistíme a nařežeme podélně na plátky. Maso omyjeme,osušíme, osolíme a opepříme. Opereme a osušíme kerblík a otrháme lístky. Na pánvi zahřejeme olej a na něm řízky po každé straně asi 4 minuty opečeme. V kastrůlku rozpustíme máslo. V teplé vodní lázni šleháme žloutky spolu s bílým vínem do krému. Za stálého šlehání přidáme po kapkách vlažné máslo. Holandskou omáčku pak ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Ve vroucí osolené vodě podusíme brokolici zhruba 8 minut. Asi po 5 minutách k ní přidáme mrkev a dodusíme, pak necháme okapat. Na míse upravíme řízky se zeleninou, přelijeme je holandskou omáčkou a trochu opepříme. Podáváme ozdobené lístky kerblíku.





vepřový řízek s holandskou omáčkou, recept, hlavní jídla


©2023KucharkaRecepty.cz