![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 4 vepřové řízky • 500 g brokolice • 500 g mrkve • sůl • bílý pepř • 3 snítky kerblíku • 2 lžíce oleje • 200 g másla • 2 žloutky • 4 lžíce suchého bílého vína • 1 lžička citronové šťávy Recept vepřový řízek s holandskou omáčkou připravíme takto:
Brokolici očistíme a rozdělíme na růžičky. Očištěný košťál nakrájíme na kostičky. Také mrkev očistíme a nařežeme podélně na plátky. Maso omyjeme,osušíme, osolíme a opepříme. Opereme a osušíme kerblík a otrháme lístky. Na pánvi zahřejeme olej a na něm řízky po každé straně asi 4 minuty opečeme. V kastrůlku rozpustíme máslo. V teplé vodní lázni šleháme žloutky spolu s bílým vínem do krému. Za stálého šlehání přidáme po kapkách vlažné máslo. Holandskou omáčku pak ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Ve vroucí osolené vodě podusíme brokolici zhruba 8 minut. Asi po 5 minutách k ní přidáme mrkev a dodusíme, pak necháme okapat. Na míse upravíme řízky se zeleninou, přelijeme je holandskou omáčkou a trochu opepříme. Podáváme ozdobené lístky kerblíku. V naší kuchařce bylo kromě receptu Vepřový řízek s holandskou omáčkou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: nudličky z kuřecího masa s pikantní omáčkou., brambory s houbovou omáčkou, ztracená vejce s hořčičnou omáčkou, tefteli s okurkovou omáčkou, anglický řízek, vepřové maso se šípkovou omáčkou, řízek v bramboráku, zapečený vepřový bůček s houbami, vepřový řízek se švestkami, vepřový guláš na pivě vepřový řízek s holandskou omáčkou, recept, hlavní jídla |