![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1,5 kg candáta • 3 citróny • 50 g kořenové petržele • 50 g cibule • pepř • sůl • 50 g slaniny • 1 lžíce máslové jíšky • 2 dcl hovězího vývaru • na nádivku: 400 g candátího masa + játra z candáta + 50 g másla + 2 žloutky + 50 g strouhanky + 50 g strouhaného ementálu + snítka petrželové natě + špetka muškátu + špetka pepře + sůl Recept nadívaný candát připravíme takto:
Celého candáta (bez žaber) marinujeme 10 hodin ve vodou rozředěné citrónové šťávě ze 3 citrónů se solí, pepřem, strouhankou, cibulí a petrželí. Pak osušenou rybu vyplníme nádivkou (syrové maso bez kůže a kostí umeleme a smícháme s ostatními surovinami), sešijeme, uložíme na pekáč, obložíme plátky slaniny a za občasného podlévání vývarem, který jsme zahustili jíškou, upečeme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Nadívaný candát nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: nadívaný husí krk, nadívaný bůček se špenátem, candát po selsku, zapečený candát s houbami, candát na rýži se smetanou, candát po italsku, candát na másle, candát s cibulovou omáčkou, pečený candát na víně se smetanou, nadívaný vepřový bůček nadívaný candát, recept, hlavní jídla |