KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Nadívaný candát

Kategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept nadívaný candát potřebujeme tyto suroviny:

   • 1,5 kg candáta
   • 3 citróny
   • 50 g kořenové petržele
   • 50 g cibule
   • pepř
   • sůl
   • 50 g slaniny
   • 1 lžíce máslové jíšky
   • 2 dcl hovězího vývaru
   • na nádivku: 400 g candátího masa + játra z candáta + 50 g másla + 2 žloutky + 50 g strouhanky + 50 g strouhaného ementálu + snítka petrželové natě + špetka muškátu + špetka pepře + sůl
Recept nadívaný candát připravíme takto:
Celého candáta (bez žaber) marinujeme 10 hodin ve vodou rozředěné citrónové šťávě ze 3 citrónů se solí, pepřem, strouhankou, cibulí a petrželí. Pak osušenou rybu vyplníme nádivkou (syrové maso bez kůže a kostí umeleme a smícháme s ostatními surovinami), sešijeme, uložíme na pekáč, obložíme plátky slaniny a za občasného podlévání vývarem, který jsme zahustili jíškou, upečeme.





nadívaný candát, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz