KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Nadívaný bůček se špenátem

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept nadívaný bůček se špenátem potřebujeme tyto suroviny:

   • 1,5 kg bůčku bez kostí
   • 400 g cibule
   • 300 g čerstvého špenátu
   • 2 šalotky
   • 500 g toustového chleba
   • 1 plechovka neslazené trvanlivého mléka
   • 5 vajec
   • 1 svazek směsi bylinek (petržel + tymián + rozmarýn)
   • sůl
   • pepř
   • 1 lžička drceného kmínu
   • 6 stroužků česneku
   • 1 lžíce másla
   • 300 ml vepřového vývaru
   • 1 lžíce hladké mouky
   • 2 lžíce oleje
Recept nadívaný bůček se špenátem připravíme takto:
Toustový chléb nakrájíme na kostičky přibližně 1x1 cm velké, přidáme žloutky z 5 vajec, trvanlivé mléko a směs bylinek nasekaných nadrobno a promícháme. Vrchní část bůčku nožem jemně nařízneme do tvaru kostiček, část masa nařízneme uprostřed nožem tak, aby všude zbýval cca 2,5 cm okraj. Do takto vytvořené kapsy dáme připravenou nádivku a zašijeme potravinářským motouzem. Bůček osolíme, opepříme, potřeme česnekem a posypte kmínem. Na dno pekáče rozložíme oloupanou a nakrájenou cibuli, na ni položíme bůček, podlijeme vývarem a pečeme přikryté při 160°C (1-1,5 hodiny). Posledních 15 minut pečeme odkryté při 200°C, aby měl bůček kůrku křupavou a dozlatova. Vypečenou šťávu zaprášíme hladkou moukou, povaříme 10 minut a propasírujeme přes jemný cedník. Zjemníme kouskem másla. Špenát připravíme tak, že nakrájenou šalotku a nakrájený česnek (3 stroužky) orestujeme na 2 lžících oleje, pak přidáme listy špenátu a podusíme ještě 10 minut. Dochutíme solí a pepřem. Nadívaný bůček se špenátem podáváme s různě připravenými brambory.





nadívaný bůček se špenátem, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz