KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Nadívaný vepřový bůček

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept nadívaný vepřový bůček potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kg libovějšího vepřového bůčku bez kosti
   • sůl
   • kmín
   • voda
   • na nádivku: 3 housky
   • 3 vejce
   • 125 ml mléka
   • sůl
   • muškátový květ
   • petrželová nať
Recept nadívaný vepřový bůček připravíme takto:
Nádivku připravíme tak, máslo utřeme se žloutky do pěny, trochu osolíme, přidáme jemně nasekanou petrželovou nať, dochutíme špetkou muškátového květu a opatrně vmícháme navlhčené kostky žemlí. Pak vmícháme tuhý sníh z bílků. Bůček naklepeme a prořízneme v něm kapsu, kterou uvnitř osolíme a do 3/4 naplníme nádivkou. Kapsu zašijeme nebo spíchneme jehlami a bůček na povrchu osolíme a posypeme kmínem. Maso vložíme kůží dolů do pekáče, podlijeme malým množstvím horké vody a přikryté pečeme v předehřáté troubě vyhřáté při 200°C. Jakmile se bůček zapeče, obrátíme jej, kůži nařízneme na proužky a maso dále pečeme odkryté. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby mírně podléváme horkou vodou. Upečený nadívaný bůček nakrájíme na plátky.





nadívaný vepřový bůček, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz