KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept marinované hovězí řízky potřebujeme tyto suroviny: • 6 řízků z kvalitního masa (nejlépe ze svíčkové) • 500 g žampionů • 4 rajčata • 4 stroužky česneku • 2,5 dcl olivového oleje lisovaného za studena • 2 citrony • 3 lžíce másla • sůl • čerstvě umletý bílý pepř • bazalka • několik větviček rozmarýnu Recept marinované hovězí řízky připravíme takto:
Den předem řízky vložíme do mísy, přidáme olivový olej, oloupaný a nasekaný česnek, citronovou šťávu a posekaný rozmarýn a přes noc necháme přikryté uležet. Druhý den omyté žampiony nakrájíme na plátky a pokapeme citronovou šťávou. Rajčata špaříme v horké vodě, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme žampiony, osolíme, opepříme a za občasného míchání dusíme. Pak přidáme čtvrtky rajčat a dusíme 5 minut. Řízky vyndáme z marinády, osušíme a na okrajích nařízneme. V horkém tuku opékáme po obou stranách asi 5 minut. Hovězí řízky podáváme na teplých talířích, obložené zeleninou a ozdobené bazalkou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Marinované hovězí řízky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hovězí guláš s jablky, pečený hovězí krk, houbové řízky, hovězí guláš s červenými fazolemi, hovězí plátky v bramborách, hovězí pečeně na jalovci a pivu, hovězí maso s rukolou, hovězí jazyk na smetaně, kuřecí řízky v česnekovém těstíčku, kuřecí stehenní řízky marinované hovězí řízky, recept, hlavní jídla |