KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Marinované hovězí řízky

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept marinované hovězí řízky potřebujeme tyto suroviny:

   • 6 řízků z kvalitního masa (nejlépe ze svíčkové)
   • 500 g žampionů
   • 4 rajčata
   • 4 stroužky česneku
   • 2,5 dcl olivového oleje lisovaného za studena
   • 2 citrony
   • 3 lžíce másla
   • sůl
   • čerstvě umletý bílý pepř
   • bazalka
   • několik větviček rozmarýnu
Recept marinované hovězí řízky připravíme takto:
Den předem řízky vložíme do mísy, přidáme olivový olej, oloupaný a nasekaný česnek, citronovou šťávu a posekaný rozmarýn a přes noc necháme přikryté uležet. Druhý den omyté žampiony nakrájíme na plátky a pokapeme citronovou šťávou. Rajčata špaříme v horké vodě, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme žampiony, osolíme, opepříme a za občasného míchání dusíme. Pak přidáme čtvrtky rajčat a dusíme 5 minut. Řízky vyndáme z marinády, osušíme a na okrajích nařízneme. V horkém tuku opékáme po obou stranách asi 5 minut. Hovězí řízky podáváme na teplých talířích, obložené zeleninou a ozdobené bazalkou.





marinované hovězí řízky, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz