KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Dušené hovězí na víně

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept dušené hovězí na víně potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kg hovězího bez kosti
   • 350 g hřibů (nebo žampiónů)
   • 4 cibule
   • 5 stroužků česneku
   • 2 mrkve
   • 2 lžíce mouky
   • 4 lžíce másla
   • 4 lžíce oleje
   • hovězí vývar
   • 1 hrnek suchého červeného vína
   • sůl
   • pepř
   • tymián
Recept dušené hovězí na víně připravíme takto:
Maso nakrájíme na kousky, zaprášíme pepřem a tymiánem, přikryjeme a na chvíli odložíme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na kolečka. Dvě lžíce másla spolu s olejem dobře rozpálíme na pánvi, hovězí kousky zprudka osmahneme, pak přidáme cibuli a mrkev, zaprášíme moukou a smažíme přibližně dvě minuty. Zalijeme hrnkem vývaru a červeným vínem, přidáme česnek, dochutíme ještě trochu tymiánem a pepřem, přikryjeme a dusíme přibližně dvě hodiny. Houby očistíme, nakrájíme na plátky, osmahneme na zbylém másle, přidáme k hovězímu, zamícháme a společně ještě patnáct minut podusíme. Dušené hovězí na víně podáváme s rýží.





dušené hovězí na víně, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz