KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Maďarské řízky

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept maďarské řízky potřebujeme tyto suroviny:

   • vykostěná vepřová pečeně
   • sůl
   • strouhanka
   • hladká mouka
   • vejce
   • olej
   • sladká smetana
   • kysaná smetana
   • hořčice
Recept maďarské řízky připravíme takto:
Smetanovou omáčku připravíme tak, že smícháme kysanou smetanu s troškou sladké smetany, přidáme hořčici a dochutíme solí a pepřem. Z masa nakrájíme řízky, které naklepeme, osolíme, obalíme v trojobalu (mouka, vejce a strouhanka) a osmažíme na rozpáleném oleji. Do vymazané mísy ze skla naskládáme osmažené řízky, zalijeme je smetanovou omáčkou a dáme zapéct. Podáváme s různě upravenými brambory.





maďarské řízky, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz