KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Zapékané hovězí s bramborovou kaší

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept zapékané hovězí s bramborovou kaší potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g mletého libového hovězího
   • 2 cibule
   • 2 mrkve
   • 125 g mrazeného hrášku
   • 2 stroužky drceného česneku
   • 2 lžíce olivového oleje
   • 4 lžíce rajčatového protlaku
   • 2 lžíce nasekané petrželové natě
   • 2 hovězí bujóny smíchané s 50 ml vody
   • sůl
   • pepř
   • na horní vrstvu: 4 velké brambory + 50 g másla + 125 g strouhaného sýra (Eidam
   • Čedar apod.)
Recept zapékané hovězí s bramborovou kaší připravíme takto:
Ve větším hrnci rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli, drcený česnek a mleté maso a mícháme, dokud není maso hnědé. Pak přidáme mrkev nakrájenou na kolečka, hrášek, protlak, petrželovou nať, bujón, sůl a pepř a vaříme na mírném ohni asi 20 minut (dokud není mrkev měkká). Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme. Až jsou hotové, uděláme z nich kaši za pomoci másla a sýra (podle potřeby můžeme přidat i kapku mléka). Masovou směs přendáme do větší formy na pečení, na to naneseme všechnu bramborovou kaši, kterou vyrovnáme do stejně tlusté vrstvy a pečeme v troubě nepřikryté 30 minut (nebo dokud kaše nahoře částečně nezhnědne).





zapékané hovězí s bramborovou kaší, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz