KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept lázeňský kapr potřebujeme tyto suroviny: • 1 kapr • 100 g šunky • 100 g cherry rajčátek • 100 g čerstvých žampiónů 2 vejce • kousek másla • 0,1 l šlehačky • 150 g sýru (např. Primátor • sůl • plátky citrónu Recept lázeňský kapr připravíme takto:
Kapra důkladně očistíme, omyjeme, nakrájíme na porce, lehce osolíme, osmahneme na rozpuštěném másle a naskládáme do zapékací misky. Na výpeku z kapra orestujeme plátky žampiónů spolu s nakrájenými nudličkami šunky a přepůlenými rajčátky, lehce osolíme, zjemníme šlehačkou a navršíme do zapékací misky na porce kapra. Strouhaný sýr smícháme s vejci a navrstvíme na rybu. Dáme zapéct do středně vyhřáté trouby. Podáváme ozdobené plátky citrónu s různě upravenými bramborami. V naší kuchařce bylo kromě receptu Lázeňský kapr nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: kapr plněný slaninou a křenem, opilý kapr, kapr na hořčici, kapr v županu, kapr na cikánský způsob, marinovaný kapr, steaky z kapra s křenem, kapr rožmberský, kapr na špeku po alsasku, kapr na smetaně lázeňský kapr, recept, hlavní jídla |