![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 750 g zadního hovězího masa • 100 g měkkého salámu • 50 g slaniny • 100 g cibule • 250 g pórku • 60 g rostlinného tuku • 5 dcl vývaru • 40 g hladké mouky • sůl • pepř • 50 g kečupu Recept bechyňský lázeňský měšec připravíme takto:
Maso nakrájíme na plátky, hodně rozklepeme, osolíme, opepříme, potřeme kečupem, naplníme nakrájeným pórkem, salámem a slaninou, upravíme do tvaru měšce a zavážeme nití. Na tuku osmažíme nakrájenou cibuli, vložíme měšce, opečeme, zalijeme vývarem a dusíme doměkka. Pak maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, orestujeme, zalijeme vývarem a provaříme. Nakonec dochutíme solí a kečupem a šťávu přecedíme na měšce. Bechyňský lázeňský měšec podáváme nejlépe s dušenou rýží. V naší kuchařce bylo kromě receptu Bechyňský lázeňský měšec nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: lázeňský kapr bechyňský lázeňský měšec, recept, hlavní jídla |