KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept kapr na černo potřebujeme tyto suroviny: • 1,5 kg kapra • 150 ml octa • 40 g másla • kořenová zelenina • 50 g petržele • 6 kuliček pepře • nové koření • menší bobkový list • tymián • kousíček citronové kůry • trocha zázvoru • sůl • 250 ml černého piva • 80 g perníku • 50 g rybízové zavařeniny • 20 g šípkové zavařeniny • jíška z po 30 gramech mouky a másla a 10 g cukru • 30 g ořechů • 5 sušených švestek • 20 g mandlí • 30 g rozinek • citronová šťáva • 2 lžíce červeného vína Recept kapr na černo připravíme takto:
Z očištěného a vykuchaného kapra vypláchneme krev octem a zachováme, rozkrájíme ho pak na porce a osolíme je. Mezitím si na másle osmahneme do růžova na kolečka nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu, po chvíli ji zalijeme vařící osolenou vodou, přidáme ocet s krví, pepř, bobkový list, nové koření, tymián, zázvor, citronovou kůru, černé pivo a vše povaříme. Pak přidáme nastrouhaný perník, zavařeninu a jíšku s cukrem a opět vše povaříme. Omáčku pak procedíme do dalšího hrnce, dochutíme podle chuti citronovou šťávou, přidáme sušené švestky a kapra, kterého povaříme do dvaceti minut, pak přidáme nakrájené ořechy, spařené rozinky a spařené a na nudličky nakrájené mandle. Dochutíme ještě červeným vínem a necháme v chladném místě do druhého dne. Pak kapra už jen na malém plameni ohřejeme a podáváme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Kapr na černo nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: bavorský kapr, kapr s mandlemi, kapr na slanině, kapr v alobalu, moskevský kapr, kapr s jablky a paprikou, kapr na hořčici, kapr na sardelích, kapr v sýrové omáčce, zapečený kapr se smetanou a koprem kapr na černo, recept, hlavní jídla |