![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1,5 kg podkov z kapra • sůl • 100 g másla • 50 g cibule • 1/2 lžičky papriky • 1 lžíce rajského protlaku • 250 ml vývaru • 250 ml zakysané smetany • 30 g mouky Recept kapr na paprice připravíme takto:
Podkovy z kapra osolíme. V hrnci rozpálíme máslo, přidáme na drobno nakrájenou cibulku, osmažíme ji do růžova, odstavíme, zaprášíme paprikou, přidáme rajský protlak, promícháme a chvilinku podusíme. Pak přilijeme horký vývar, přidáme osoleného kapra a všechno povaříme čtvrt hodiny. Uvařenou rybu vyndáme, šťávu ve které se vařila nalijeme do zakysané smetany s rozmíchanou pečlivě moukou a spolu dobře povaříme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Kapr na paprice nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: kapr po mlynářsku, kapr na cikánský způsob, kapr se smetanou a hřiby, kapr ve zlatých šupinách, bavorský kapr, kapr v sýrovém negližé, kapr na zelenině s klobásou, dušený kapr s karotkou, bratislavský kapr se šunkou, husí drůbky na paprice kapr na paprice, recept, hlavní jídla |