KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept kapr na paprice potřebujeme tyto suroviny: • 1,5 kg podkov z kapra • sůl • 100 g másla • 50 g cibule • 1/2 lžičky papriky • 1 lžíce rajského protlaku • 250 ml vývaru • 250 ml zakysané smetany • 30 g mouky Recept kapr na paprice připravíme takto:
Podkovy z kapra osolíme. V hrnci rozpálíme máslo, přidáme na drobno nakrájenou cibulku, osmažíme ji do růžova, odstavíme, zaprášíme paprikou, přidáme rajský protlak, promícháme a chvilinku podusíme. Pak přilijeme horký vývar, přidáme osoleného kapra a všechno povaříme čtvrt hodiny. Uvařenou rybu vyndáme, šťávu ve které se vařila nalijeme do zakysané smetany s rozmíchanou pečlivě moukou a spolu dobře povaříme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Kapr na paprice nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: kapr po staročesku, řízky z kapra po staroměstsku, kapr po srbsku, kapr na hořčici, lín na česneku a paprice, telecí na paprice, staročeský kapr, kapr na cikánský způsob, kapr na černo, kapr po francouzsku kapr na paprice, recept, hlavní jídla |