KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Kůzlečí kýta na česneku

Kategorie: hlavní jídla, kozí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept kůzlečí kýta na česneku potřebujeme tyto suroviny:

   • kůzlečí kýta
   • slanina
   • cibule
   • česnek
   • sůl
   • bílý mletý pepř
   • vepřové sádlo
   • čerstvý rozmarýn
Recept kůzlečí kýta na česneku připravíme takto:
Kýtu prošpikujeme slaninou, nasolíme, lehce opepříme bílým pepřem, potřeme rozmarýnem a drceným česnekem, dáme do pekáče, podlijeme trochou vody, pod maso přidáme na proužky nakrájenou cibuli a přikryté pozvolna pečeme při 170°C téměř doměkka (přibližně 2 hodiny). Pak odklopíme a dopečeme odkryté přibližně 1 hodinu. Během pečení maso podléváme vzniklým výpekem. Kůzlečí kýtu na česneku podáváme nejlépe s bramborovými knedlíky a se špenátem.





kůzlečí kýta na česneku, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz