![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • kůzlečí kýta • slanina • cibule • česnek • sůl • bílý mletý pepř • vepřové sádlo • čerstvý rozmarýn Recept kůzlečí kýta na česneku připravíme takto:
Kýtu prošpikujeme slaninou, nasolíme, lehce opepříme bílým pepřem, potřeme rozmarýnem a drceným česnekem, dáme do pekáče, podlijeme trochou vody, pod maso přidáme na proužky nakrájenou cibuli a přikryté pozvolna pečeme při 170°C téměř doměkka (přibližně 2 hodiny). Pak odklopíme a dopečeme odkryté přibližně 1 hodinu. Během pečení maso podléváme vzniklým výpekem. Kůzlečí kýtu na česneku podáváme nejlépe s bramborovými knedlíky a se špenátem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Kůzlečí kýta na česneku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: pikantní skopová kýta, skopová kýta s rajčaty, kotlety na česneku ii, marinovaná jehněčí kýta, kuřecí játra na česneku, lín na česneku a paprice, fazolová směs na česneku, dančí kýta na rozmarýnu, kančí kýta po myslivecku, aljašská treska na česneku kůzlečí kýta na česneku, recept, hlavní jídla |