KUCHAŘSKÉ RECEPTY
DALŠÍ KATEGORIE

Hamburská vepřová kýta

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept hamburská vepřová kýta potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kg vepřová kýta
   • 50 g uzené slaniny
   • 1 mrkev
   • 1 petržel
   • 2 sterilované kyselé okurky
   • 1 cibule
   • 2 lžíce sádla
   • sůl
   • pepř
   • drcený kmín
   • 1 lžička mleté sladké papriky
   • 20 g másla
   • 100 ml kysané smetany
   • 1 lžíce hladké mouky
Recept hamburská vepřová kýta připravíme takto:
0čištěnou kořenovou zeleninu, okurky a slaninu nakrájíme na tenké nudličky. Omyté osušené maso prošpikujeme střídavě nudličkami slaniny, okurek a syrové zeleniny. Osolíme, opepříme, posypeme kmínem a na sádle prudce orestujeme ze všech stran. Mírně podlijeme, přidáme zbylé nudličky slaniny, zeleniny, okurek, jemně nasekanou cibuli a ve středně horké troubě upečeme doměkka. Během pečení průběžně podléváme vodou a maso potíráme rozpuštěným sádlem smíchaným s paprikou. Upečené měkké maso vyjmeme a vypečenou šťávu povaříme se smetanou, do které jsme předem rozmíchali mouku a zjemníme máslem. Podle potřeby rozředíme vodou. Propasírujeme přes hustý cedník nebo rozmixujeme a nalijeme na porce masa.





hamburská vepřová kýta, recept, hlavní jídla


©2023KucharkaRecepty.cz