![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kg vepřová kýta • 50 g uzené slaniny • 1 mrkev • 1 petržel • 2 sterilované kyselé okurky • 1 cibule • 2 lžíce sádla • sůl • pepř • drcený kmín • 1 lžička mleté sladké papriky • 20 g másla • 100 ml kysané smetany • 1 lžíce hladké mouky Recept hamburská vepřová kýta připravíme takto:
0čištěnou kořenovou zeleninu, okurky a slaninu nakrájíme na tenké nudličky. Omyté osušené maso prošpikujeme střídavě nudličkami slaniny, okurek a syrové zeleniny. Osolíme, opepříme, posypeme kmínem a na sádle prudce orestujeme ze všech stran. Mírně podlijeme, přidáme zbylé nudličky slaniny, zeleniny, okurek, jemně nasekanou cibuli a ve středně horké troubě upečeme doměkka. Během pečení průběžně podléváme vodou a maso potíráme rozpuštěným sádlem smíchaným s paprikou. Upečené měkké maso vyjmeme a vypečenou šťávu povaříme se smetanou, do které jsme předem rozmíchali mouku a zjemníme máslem. Podle potřeby rozředíme vodou. Propasírujeme přes hustý cedník nebo rozmixujeme a nalijeme na porce masa. V naší kuchařce bylo kromě receptu Hamburská vepřová kýta nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: vepřová panenka se švestkovou omáčkou, grilovaná vepřová panenka s hruškovým pyré, skopová kýta na houbách, plněná vepřová panenka se švestkovou omáčkou, skopová kýta s česnekem, vepřová játra po japonsku, grilovaná vepřová žebírka, vepřová plec po mexicku, pečená jehněčí kýta, skopová kýta s rajčaty hamburská vepřová kýta, recept, hlavní jídla |