KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Staročeská vepřová kýta

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept staročeská vepřová kýta potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kg vepřové kýty
   • 3 lžíce sádla
   • sůl
   • 1 lžička mletého kmínu
   • 1 lžička zázvoru
   • 4 stroužky česneku
   • 1 cibule
   • 1 lžíce medu
   • 1 lžička hladké mouky
Recept staročeská vepřová kýta připravíme takto:
Maso osolíme, vetřeme do něj česnek a posypeme ho kořením. V pekáčku rozehřejeme sádlo, maso opečeme a podlijeme horkou vodou. Pečeme za občasného podlití, přelití vypečenou šťávou a obrácení. Před koncem pečení přidáme do výpeku nadrobno nakrájenou cibuli a maso potřeme medem rozmíchaným v trošce vody. Prudce zapečeme, až med trošku zkaramelizuje. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na plátky. Výpek zahustíme moukou a povaříme. Podáváme přelité šťávou a s bramborovou kaší.





staročeská vepřová kýta, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz