![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kg vepřové kýty • 3 lžíce sádla • sůl • 1 lžička mletého kmínu • 1 lžička zázvoru • 4 stroužky česneku • 1 cibule • 1 lžíce medu • 1 lžička hladké mouky Recept staročeská vepřová kýta připravíme takto:
Maso osolíme, vetřeme do něj česnek a posypeme ho kořením. V pekáčku rozehřejeme sádlo, maso opečeme a podlijeme horkou vodou. Pečeme za občasného podlití, přelití vypečenou šťávou a obrácení. Před koncem pečení přidáme do výpeku nadrobno nakrájenou cibuli a maso potřeme medem rozmíchaným v trošce vody. Prudce zapečeme, až med trošku zkaramelizuje. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na plátky. Výpek zahustíme moukou a povaříme. Podáváme přelité šťávou a s bramborovou kaší. V naší kuchařce bylo kromě receptu Staročeská vepřová kýta nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: staročeská pučálka slaná, skopová kýta na houbách, grilovaná vepřová játra s pomeranči, vepřová játra na majoránce, telecí kýta po pražsku, holandská kýta, vepřová plec na žampionech a smetaně, pražená vepřová játra, grilovaná vepřová žebírka, vepřová panenka se slaninou staročeská vepřová kýta, recept, hlavní jídla |