KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept jehněčí kýta s mrkví a bramborami potřebujeme tyto suroviny: • jehněčí kýta • 250 g šalotky • 750 g mrkve • 1 kg malých brambor • sůl • pepř • 2 stroužky česneku • snítka rozmarýnu • půl svazku tymiánu • 3 lžíce olivového oleje • 1 l masového vývaru • 250 ml růžového vína Recept jehněčí kýta s mrkví a bramborami připravíme takto:
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Maso osolíme a opepříme. Česnek oloupeme, nakrájíme na plátky a smícháme s olejem. Kýtu touto směsí potřeme a pečeme v předehřáté troubě 2 hodiny při 200°C. Smícháme vývar a víno a tekutinou podléváme, občas je obrátíme. Oloupeme šalotku, mrkev očistíme, omyjeme a podélně rozčtvrtíme, brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky a bylinky omyjeme, osušíme a otrháme z nich lístky. Vším obložíme cca 45 minut před koncem tepelné úpravy jehněčí pečení. Hotové maso nakrájíme na plátky. Vypečenou šťávu a zeleninu osolíme, opepříme a spolu s kýtou rozdělíme na mísu. V naší kuchařce bylo kromě receptu Jehněčí kýta s mrkví a bramborami nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: smažené jehněčí po horňácku, jehněčí kotlety na bylinkách, smažená kozí kýta, jehněčí na rozmarýnu, jehněčí na rozmarýnu ii, skopová kýta na houbách, pečená jehněčí plec, jehněčí maso s fazolkami, anglické jehněčí žebro, egyptské jehněčí kotlety jehněčí kýta s mrkví a bramborami, recept, hlavní jídla |