![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1,8 kg vepřové plece • 200 g sušených švestek • 200 ml jablečného vína • 2 lžíce mouky • 20 g hnědého cukru • 50 ml octa • 1/2 skořice • 4 kyselá jablka • 200 ml vývaru • 100 ml smetany • 1 lžíce maizeny • sůl • mletý černý pepř Recept křupavá vepřová plec připravíme takto:
Švestky namočíme do jablečného vína. Maso umyjeme, osušíme, opepříme a osolíme, kůži nařízneme ostrým nožem, poprášíme moukou, dáme do trouby a pečeme 15 minut při 225°C. Svaříme cukr, ocet, 5 lžic vody a skořici (asi 5 minut). Povrch masa potřeme cukrovým roztokem a necháme péct ješte asi hodinu a občas ho potíráme zbylým cukrovým roztokem. Jablka umyjeme, oloupeme, rozčtvrtíme, odstraníme jadřince a dužinu nadrobno nakrájíme. Jablka přidáme ke změklým švestkám, i se šťávou přidáme k masu a pečeme ješte 30 minut. Pak maso a ovoce vyndáme a uchováme v teple, výpek přecedíme, přidáme smetanu a vývar, zahustíme a dochutíme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Křupavá vepřová plec nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: vepřová játra na kyselo, vepřová játra na jalovci, vepřová plec na zelenině, zapékaná vepřová panenka, plecko se zeleninou, vepřová panenka plněná švestkami, bavorská vepřová pečeně, vepřová játra na česneku, pikantní vepřová játra, vepřová pečínka s bylinkami křupavá vepřová plec, recept, hlavní jídla |