![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 750 g vepřového masa • 2 velké cibule • 200 g mrkve • 200 g celeru • 1 pórek • kůrka z krajíce chleba • hladká mouka • přepuštěné máslo • 0,5 l černého piva • česnek • sůl • pepř • majoránka • rozmarýn • bazalka • kmín Recept bavorská vepřová pečeně připravíme takto:
Maso (kýta, plec nebo kotlety) omyjeme, vykostíme, naklepeme, nařízneme kůži, osolíme, opepříme, posypeme kmínem a na pánvi s rozpáleným přepuštěným máslem prudce opečeme ze všech stran. Pak maso položíme do pekáče, obložíme kostmi a rozčtvrcenými cibulemi, posypeme bylinkami, drceným česnekem a jemně nakrájenou mrkví, celerem, pórkem a chlebovou kůrkou. Masovým vývarem vypláchneme pánev (přičemž seškrábneme přípečky) a přelijeme jím maso. Dáme do předehřáté trouby a pečeme 1,5-2 hodiny, podle potřeby podléváme pivem. Dopékáme v nezakrytém pekáči, aby šťáva získala barvu a pečeně kůrčičku. Maso vyjmeme a nakrájíme na plátky asi 1,5 cm silné. Šťávu přecedíme do hrnce a zahustíme moukou. Bavorskou vepřovou pečeni podáváme s bramborovými nebo houskovými knedlíky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Bavorská vepřová pečeně nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: velikonoční pečeně po švýcarsku, pikantní vepřová játra, vepřová játra obalená cibulí, zapékaná vepřová panenka, vepřová plec po mexicku, vepřová panenka po selsku, vepřová plec na zelenině, sekaná pečeně plněná vejci, vepřová játra na česneku, vepřová panenka s hráškem bavorská vepřová pečeně, recept, hlavní jídla |