KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept zapékaná vepřová panenka potřebujeme tyto suroviny: • 600 g vepřové panenky • 30 dkg anglické slaniny • 8 brambor • 1 cibule • 1 lžička granulovaného česneku • 1 šlehačka • sůl • 1 lžička černého pepře • 3 lžíce olivového oleje • půl lžičky tymiánu • 3 lžičky steak koření • 1 lžička bazalky Recept zapékaná vepřová panenka připravíme takto:
Vepřovou panenku odblaníme, prošpikujemem anglickou slaninou a posypeme směsí koření - steak koření, pepř, granulovaný česnek. Pak vezmeme potravinářskou folii a maso do ní na chvilku zabalíme. Brambory nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme na jemné proužky. Vše vložíme do zapékací misky, posypeme směsí koření - sůl, tymián, bazalka -, promícháme a zalijeme šlehačkou. Na brambory položíme maso, které polijeme olivovým olejem. Na maso položíme plátky slaniny, vložíme do trouby a pečeme cca 90 minut při 220°C. Podáváme teplé. V naší kuchařce bylo kromě receptu Zapékaná vepřová panenka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: staročeská vepřová kýta, vepřová žebírka s fazolemi, vepřová plec v hamburské omáčce, vepřová plec na žampionech a smetaně, vepřová plec pečená na mléce, vepřová játra po japonsku, pražená vepřová játra, plněná panenka, panenka v česnekovo-sýrové krustě, zapékaná roštěná se sýrem zapékaná vepřová panenka, recept, hlavní jídla |