KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept vepřová panenka plněná švestkami potřebujeme tyto suroviny: • 500 g vepřové panenky • 200 g sušených švestek • 2 lžíce oleje • 150 ml červeného vína • 2 lžíce švestkových povidel • 50 g mandlí • sůl • pepř • provensálské koření Recept vepřová panenka plněná švestkami připravíme takto:
Panenku očistíme, podélně ji rozřízneme tak, aby se vytvořila kapsa, kterou naplníme sušenými švestkami. Osolíme, opepříme a na jeden den ji naložíme do červeného vína. Občas otáčíme. Na pánvi rozehřejeme olej a panenku na něm opečeme ze všech stran. Pak ji pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi 50 minut. Víno svaříme se švestkovými povidly a provensálským kořením podle chuti, necháme zhoustnout, přidáme spařené, sloupané nasekané mandle a výpek z panenky a podle potřeby zředíme horkou vodou. Panenku podáváme nakrájenou na plátky s omáčkou a bramborami, kroketami nebo hranolkami. V naší kuchařce bylo kromě receptu Vepřová panenka plněná švestkami nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: pikantní vepřová játra v alobalu, vepřová panenka s holandskou omáčkou, vepřová plec na žampionech a smetaně, vepřová panenka se slaninou, bramborové knedlíky se švestkami, vepřová játra obalená cibulí, grilovaná vepřová žebírka, krůtí kapsa plněná houbovou rýží, vepřová plec v hamburské omáčce, křupavá vepřová plec vepřová panenka plněná švestkami, recept, hlavní jídla |